Drakenvuur in Middelharnis

Woensdag 26 november 2008 presenteerde Femke Dekker haar nieuwste boek 'Drakenvuur' bij Bruna in Middelharnis (voorheen boekhandel Vroegindeweij). De kinderboekenschrijfster las een stukje voor uit het kinderboek. Hierna was er gelegenheid om het boek te kopen én te laten signeren.

Drakenvuur is het derde en laatste deel in de Drakenstrijders-trilogie. De eerdere delen waren Drakenei en Drakendans. De boeken vertellen het verhaal van Yora, die uit haar dorp verbannen wordt omdat ze zegt dat de Bron van Kracht van haar dorp een drakenei is. Het ei is uitgekomen en de draak heeft het dorp gedeeltelijk verwoest. Om te voorkomen dat in de andere dorpen hetzelfde gebeurt, gaat ze zelf op pad om de drakeneieren daar weg te halen. De mensen zien dat als heiligschennis en ze verklaren Yora vogelvrij. Met de uitgekomen draken krijgt ze een innige band. Samen proberen ze de draken te redden. Daarbij komt ze ook terecht in Rotterdam, de woonplaats van Roy, die ze tijdens haar tocht ontmoet. In Drakenvuur komt Yora weer terug in haar eigen dorp. Ze mag er blijven, als ze mee ten strijde trekt om de draken te vernietigen. Yora vindt dat verschrikkelijk, maar ze heeft geen keus.

Femke Dekker schreef deze boeken in samenwerking met Marcel van Driel, die in dezelfde serie de boeken over Roy schreef. De zes boeken samen vormen het complete verhaal. De boeken zijn geschikt voor lezers vanaf 8 jaar.