Nu op de radio: Koffie met...

Drie acties voor KNRM station Stellendam

Foto

Zaterdag 14 augustus 2010 om 09:36 uur werd de bemanning van de reddingboot Antoinette, van KNRM station Stellendam buiten, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een bootje met motorstoring bij de boei P1 op de Noordzee. Er werd uitgevaren naar het kajuitjacht dat voor anker bij de P1 lag. Het jacht, de Dumpy van 10 meter lengte en met vier personen aan boord, werd op sleep genomen en naar Stellendam gebracht. Daar werd het in de buitenhaven afgemeerd.

Zondag 15 augustus 2010 om 15:15 uur werd de bemanning van de Antoinette, de reddingboot van KNRM station Stellendam buiten, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een zoekactie naar een zwemmer in problemen voor het strand van Ouddorp. Er werd uitgevaren, en onderweg kreeg men te horen dat deze al was opgepikt door de reddingsbrigade van Ouddorp. Er werd even gewacht tot het bericht bevestigd was, wat het geval was. Hierna keerde de reddingboot terug naar station.

Zondag 15 augustus 2010 om 20:25 uur werd de bemanning van reddingboot de Neeltje Struijs door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een bootje op het Haringvliet waarvan het anker vast zat. Dit zat vast aan een staaldraad. Er werd uitgevaren naar de boei HV 2. Samen met de Torbay van de Hellevoetse reddingsbrigade werd de motorkruiser Velocety van 12 meter lengte met zes personen en een hond aan boord, losgemaakt. Hierna kon het haar eigen weg vervolgen en keerde de reddingboot terug naar station.