Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Drie Koninklijke onderscheidingen in Oostflakkee

Op 29 april 2009 kregen de heren W. de Graaf te Ooltgensplaat, W. Koert te Oude-Tonge en W.J. Buijs te Achthuizen van waarnemend burgemeester Heijkoop van de gemeente Oostflakkee een Koninklijke Onderscheiding opgespeld.

De heer W. de Graaf is al meer dan 20 jaar secretaris van de Ondernemersvereniging Ooltgensplaat en voorzitter van de Oeltgenstichting. Ook is hij sinds 1991 penningmeester en bestuurslid van de Voetbalvereniging OFB, waar hij zich al jaren vrijwillig voor inzet. Van de VBGO (Vereniging Bedrijven Goeree Overflakkee) is hij ruim 8 jaar bestuurslid geweest, waar zijn enthousiasme, zelfs tot op hogere leeftijd, enorm werd gewaardeerd.
 
De heer W. Koert heeft veel bestuursfuncties vervuld in de afgelopen 52 jaar. Zo is hij vanaf 1956 bestuurslid van de FNV Bouwbond en heeft hij veel (bestuurlijke) activiteiten ontplooit voor de duivenmelkers. Ook zit de heer Koert al jaren in het bestuur van een Woningbouwverenging, en is hij voorzitter van de ANBO (de bond voor ouderen in Oostflakkee), waar hij ontzettend veel tijd insteekt.
 
De heer W.J. Buijs is 25 jaar bestuurslid van de FNV, en bestuurslid en penningmeester van een woningbouwvereniging. Tevens is de heer Buijs sinds 2000 penningmeester van Stichting het Buurthuus en sinds 1985 vrijwilliger van de RK kerk in Achthuizen. Naast het vele vrijwilligerswerk is hij ook nog eens een man met twee rechterhanden, als er iets kapot is of er moet ´even´ een tafel gemaakt worden, draait de heer Buijs daar zijn hand niet voor om
 
Dit alles was voor het Kapittel voor de Civiele Orden voldoende reden om de heer De Graaf, Koert en Buijs, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.