Nu op de radio: Archipel bij nacht

Drie verdachten inzake brandstichtingen Oude-Tonge

logopolitieHet opsporingsteam dat de branden onderzoekt in het district De Eilanden heeft maandag 15 februari 2010 twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen van 18 en 25 uit Rockanje.

Zij worden verdacht van het in brand steken van een drietal auto's en van een schuur in Rockanje in juni 2009. Zowel de auto's als de schuur brandden geheel uit.

Ook in de zaak van de kelderbrand aan de Parnassialaan op 29 januari in Hellevoetsluis werd op vrijdag 12 februari 2010 een 20-jarige Tilburger aangehouden. Hij bekende samen met twee anderen de brand aldaar te hebben aangestoken. De twee andere verdachten zijn eerder al aangehouden. De reden van de brandstichting zou 'verveling' zijn.

Verder zijn in week 6 drie minderjarigen uit Spijkenisse aan het politiebureau ontboden. Zij hebben een verklaring afgelegd met betrekking tot een brand in een ondergrondse container aan de Barbier in Spijkenisse. Hier ontstond op Oudejaarsdag brand door vuurwerk.

Drie minderjarigen uit Oude-Tonge werden ook in week 6 op het politiebureau ontboden voor brand in vijf prullenbakken in Oude-Tonge. De jongeren zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

In de onderzoeken hebben oplettende buurtbewoners en passanten een belangrijke rol gespeeld.

Prioriteit
Het oplossen van brandstichtingen heeft voor de politie een hoge prioriteit. Een team van 12 rechercheurs is fulltime bezig met onderzoek naar de identiteit van mogelijke brandstichters. Sinds eind november heeft het team 31 aanhoudingen verricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Alert
De politie verzoekt alert te zijn en ook kleine (pogingen tot) brandstichtingen te melden. In geval van heterdaad belt u 112. Informatie over brandstichtingen kan gemeld worden via 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen gedaan worden via 0800-7000.