Nu op de radio: Koffie met...

Druk eerste weekend van augustus voor KNRM

logoknrmVrijdag 2 augustus 2013 was de reddingboot Griend gealarmeerd voor twee vastgelopen jachten op de Grevelingen. Al snel kwam de melding dat een van de jachten zelf los was gekomen en werd er gezocht naar het andere jacht. Deze bleek vast te liggen richting de Archipel en had 4 personen aan boord en lag ver buiten de betonning waar slechts 0,80 cm water stond, terwijl het jacht 1,80 meter diep stak.

Door het maken van een lange sleep en bijzetten van alle zeilen werd het jacht voorzichtig losgetrokken en kon het zonder schade verder varen.

In de tussentijd was reddingboot Baron van Lynden uit station KNRM Ouddorp, de Antoinette uit station KNRM Stellendam en het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) ingezet om samen met de Ouddorps Reddingsbrigade (ORB) te zoeken naar een driejarig meisje nabij strand de 3e blok in Ouddorp. Door het maken van een linie werd er een zoekgebied gedefinieerd. Nadat het gebied was doorzocht kwam via de ambulancedienst het bericht dat het meisje in goede gezondheid was aangetroffen.

Zaterdag 3 augustus wederom groot alarm, er waren twee kitesurfers in de problemen aan de buitenzijde Brouwersdam. Reddingboot Baron van Lynden en het KHV vertrokken richting Brouwersdam. Ook station Stellendam met reddingboot Antoinette en de Ouddorpse Reddingsbrigade waren gealarmeerd. De inzet concentreerde zich rondom de zandplaat De Bollen van de Ooster. In eerste instantie was onduidelijk waar de kiters zich bevonden aan de binnen dan wel buitenzijde van de Bollen van de Ooster. De twee kiters zijn in goed gezondheid gevonden en door de Antoinette overgenomen van de ORB. De Baron van Lynden heeft de kite opgehaald, welke richting Hoek van Holland ging.

Dezelfde middag heeft reddingboot Griend nog voor ANWB te water gespeeld op verzoek van het Kustwachtcentrum. Een jacht bij het eiland de Archipel had storing en had motoronderdelen nodig. Aan boord waren 2 personen, maar reparatie ter plaatse lukte niet en zodoende heeft de reddingboot het jachtje naar Brouwershaven gesleept en daar afgemeerd aan de onderhoudssteiger voor reparatie.

Maandag 5 augustus was er wederom alarm, voor een rib met motorproblemen nabij de Bollen van de Ooster. Uitgevaren met reddingboot Baron van Lynden en ter plaatse trof de bemanning een rib aan met 10 personen aan boord met motorstoring. Alle opvarenden maakten het goed, er werd een sleepverbinding gemaakt en de rib is meegenomen naar de trailerhelling bij de Brouwersdam.