Nu op de radio: Archipel bij nacht

Druk weekend voor KNRM station Ouddorp

logoknrmZaterdag 26 juni 2010 om 16:53 uur werd de bemanning van de Baron van Lynden, van KNRM station Ouddorp buiten, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een zoekactie naar een surfer/zwemmer vermist vanaf de Brouwersdam richting de vuurtoren van Haamstede. 

Met de reddingboot Baron van Lynden werd uitgevaren richting het zoekgebied. Het zou gaan om een 112 melding waarbij de telefoonverbinding elke keer werd verbroken. Het Kustwacht Centrum peilde de telefoon in de omgeving van de vuurtoren van Haamstede. Voor deze actie waren de boten van de strandreddingsbrigade Westenschouwen ook ingezet. De politie heeft met een helikopter het gebied afgezocht. Nadat door de diverse boten en de helikopter meerdere malen zoekslagen waren gemaakt, heeft het Kustwacht Centrum besloten om de zoekactie te stoppen.

Zaterdag 26 juni 2010 om 01:11 uur werd de bemanning van de Griend van station Ouddorp binnen, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor assistentie aan een ambulance. Op de Grevelingen tussen de haven Middelplaat en Den Osse zou aan boord van een jacht iemand onwel zijn en gereanimeerd worden. Op verzoek van de Kustwacht werd gewacht op het ambulancepersoneel wat met de Griend naar het jacht gebracht moest worden. Het ambulancepersoneel werd aan boord genomen en er werd richting Den Osse gevaren. Halverwege de reis kwam het bericht dat het jacht de haven van Den Osse had bereikt en daar opgewacht werd door ambulancepersoneel vanuit Zeeland. De Griend kon hierna terug naar station.

Zondag 27 juni 2010 om 01:57 uur, nog bezig met het opruimen en schoon spuiten van de reddingboot, werden er door de bemanning twee rode lichtkogels waargenomen op de Grevelingen in de lijn Ossehoek/De Punt. Er werd telefonisch contact opgenomen met de Kustwachtpost Ouddorp en het Kustwacht Centrum. Op verzoek van het Kustwacht Centrum werd uitgevaren met de reddingboot Griend om zoekslagen te maken. Er werden diverse mensen op jachten aangesproken omdat het druk was op de Grevelingen vanwege Concert at Sea. Meerdere mensen hadden de lichtkogels gezien. Nadat het hele gebied was afgezocht en er niets werd aangetroffen, werd gestopt met de zoekactie en keerde de Griend terug naar station.