Nu op de radio: Archipel Love Songs

Druk Weekend voor KNRM station Ouddorp

Foto behorende bij Druk Weekend voor KNRM station Ouddorp
Foto behorende bij Druk Weekend voor KNRM station Ouddorp

Vrijdag 9 juli 2010 om 14:24 uur werd de bemanning van de Griend van KNRM station Ouddorp binnen, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een jacht wat was vastgelopen bij de boei SP 1 op de Grevelingen. 

Met de reddingboot Griend werd ter plaatse gegaan en het jacht, de Reverie van 9 meter lengte en met 2 personen aan boord, losgetrokken. Nadat het jacht los was getrokken kon het haar weg op eigen kracht vervolgen. De Griend keerde hierna terug naar station.

Vrijdag 9 juli 2010 om 17:15 uur werd de bemanning van de Griend van station Ouddorp weer door het Kustwacht Centrum gealarmeerd, voor een bootje aan de grond bij boei G 42 op de Grevelingen.

Met de reddingboot Griend werd uitgevaren en het jacht, Bas van 9 meter lengte en met 2 personen aan boord, werd aangetroffen op de droogte. Er werd een sleepverbinding gemaakt en het jacht werd losgetrokken. Het kon na inspectie op eigen kracht haar weg vervolgen.

Zaterdag 10 juli 2010 om 10:03 uur werd de bemanning van de Griend door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een motorboot met motorstoring in de Hompelvoetgeul op de Grevelingen.

Met de reddingboot Griend werd ter plaatse gegaan en bij het jacht, de Voyager van 13 meter lengte en met 2 personen aan boord, werden 2 opstappers overgezet. Volgens de eigenaar was de motor er spontaan mee gestopt en wilde niet meer aanslaan. Na een inspectie van de motor werd besloten om het jacht weg te slepen omdat dit midden in de betrekkelijk smalle vaargeul lag. Na overleg met de eigenaar werd het jacht naar port Zelande gesleept en daar afgemeerd. Een monteur zou verder actie ondernemen.

Zaterdag 10 juli 2010 om 18:19 uur werd de bemanning van de Baron van Lynden door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een bootje met motorstoring aan de buitenzijde van de Brouwersdam tussen strandpaviljoen De Kous en de Spuisluis.

Met de reddingboot Baron van Lynden en de KHV (Kust Hulpverlening Voertuig) werd ter plaatse gegaan. Het bootje, de Daddy van 5 meter lengte en met 4 personen aan boord, werd aangetroffen tegen het strand bij strandpaviljoen De Kous. Het werd op sleep genomen en afgeleverd bij de trailerhelling in de werkhaven. Hierna keerde de reddingboot terug naar station.