Nu op de radio: Weekendmix

Drukte voor de KNRM

Foto

Zaterdag 12 april 2008 om 10:04 uur werd de bemanning van de reddingboot Prinses Margriet gealarmeerd voor een boot met motorstoring. Net buiten de haven van Stellendam werd er afgemeld. Maar na informatie te hebben ingewonnen werd er toch doorgevaren. Het schip de Albatros van 30 meter met drie personen aan boord, wat op de Noordzee bij de P6 lag, werd bij windkracht Zuidwest 6 op sleep genomen.

Na overleg met de eigenaar die een sleepboot zou sturen werd het schip naar de buitenhaven van Stellendam gebracht waar het door de sleepboot werd overgenomen.

Op zaterdag 12 april om 15:15 uur werd de bemanning van de reddingboot Neeltje Struijs gealarmeerd voor een surfer in de problemen op het Haringvliet. De man had zijn mast gebroken en was op de Slijkplaat terecht gekomen. Eerst had een ander jacht geprobeerd de surfer te helpen maar deze kon niet dicht genoeg bij de surfer komen. Ter plaatse gekomen werd de surfer aan boord genomen van de reddingboot. De man was verder in goede gezondheid. Hij werd teruggebracht naar de trailerhelling.

Maandag 14 april om 16:05 uur werd de bemanning van de reddingboot Corrie Dijkstra-van Elk gealarmeerd voor een vaartuig aan de grond op de Grevelingen. Het bleek te gaan om een zeiljacht dat in de omgeving van boei G39/GB1 vast was gelopen. Met de reddingboot werd ter plaatse gegaan naar het 13 meter lange zeiljacht ‘Le Soleil' met twee personen aan boord. Het schip werd losgetrokken en begeleid naar Brouwershaven.