Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Duikgroep '84 houdt het voor gezien

Na een mooi zomerseizoen met diverse buitenduiken, houdt Duikgroep '84 het voor gezien. De duikclub richt zich vanaf vrijdag 24 september 2010 weer op een nieuw zwembadseizoen. Iedere vrijdagavond worden in het zwembad van Sportcomplex 'De Gooye' in Dirksland opleidingen gegeven tot sportduiker.

De opleidingen zijn toegesneden op de typische Nederlandse omstandigheden, zodat het maken van een mooie duik zich niet tot het buitenland hoeft te beperken. Naast de opleiding tot sportduiker worden diverse specifieke trainingen gegeven, zoals een nettentraining, reddingstraining en conditietrainingen.

Gratis introductieduik
Duikgroep '84 nodigt iedereen die een duikopleiding overweegt, uit voor een gratis introductieduik op vrijdag 1 oktober en 8 oktober 2010. Belangstellenden kunnen samen met een instructeur onderwater gaan en onder andere beleven hoe het is om met perslucht te ademen. Een goede kennismaking met de beginselen van het duiken.

Duiken in Nederland
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is duiken niet alleen op tropische bestemmingen mogelijk. Ook in Nederland wordt veel gedoken en niet voor niets. Nederland herbergt een ongelooflijke rijkdom onder de waterspiegel. De Grevelingen, Oosterschelde, en de Noordzee zijn daar mooie voorbeelden van. Tijdens het zomerseizoen maakt Duikgroep '84 dan ook veel duiken in de omgeving van Goeree-Overflakkee en daarbuiten. 

Kwaliteit verzekerd
Duikgroep '84 is lid van de NOB, de Nederlandse Onderwatersport Bond. De door NOB uitgegeven duikbrevetten zijn internationaal erkend en staan voor kwaliteit. Behalve Duikgroep '84 zijn nog zo'n 290 duikverenigingen en -scholen bij NOB aangesloten. De bond vertegenwoordigt daarmee ruim 18.000 leden.

Aanmelden introductieduik
De gratis introductieduiken op vrijdag 1 oktober en 8 oktober starten om 21:00 uur. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via info@duikgroep84.nl of bij Henk van Ielen via 06-51520086. Dat kan ook om meer informatie te verkrijgen over de duikopleidingen of Duikgroep '84. U kunt ook kijken op www.duikgroep84.nl.