Nu op de radio: Country Express

E-books lenen via de Bibliotheek

Eindelijk is het dan zover: Leden van de bibliotheek kunnen vanaf heden e-books lenen via de Bibliotheek. Na een lange periode van onderhandelen met uitgeverijen en het maken van een gebruiksvriendelijk systeem kan er vanaf februari 2014 ook digitaal worden gelezen wanneer men lid is van de Openbare Bibliotheek.

Om te kunnen lezen (via tablet, computer of e-reader) moet een gratis account worden aangemaakt via de website www.bibliotheek.nl/ebooks. Na het aanmaken van het account kan er een keuze worden gemaakt uit ruim 5000 titels. Van roman tot thriller, van reisverhaal tot biografie; er is voor elk wat wils. Per keer kunnen er maximaal vijf titels worden gedownload. Deze titels blijven drie weken beschikbaar en verdwijnen dan automatisch van de tablet/e-reader/computer.

Binnenkort organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in diverse vestigingen inloopspreekuren, waar iedereen terecht kan met vragen over het lenen van e-books. Houd de website www.bzhd.nl en de lokale pers hiervoor in de gaten.