Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Echtpaar de Boed- de Bonte 60 jaar getrouwd

Foto

Op 20 augustus 2012 feliciteerde burgemeester Huub van der Meer het echtpaar de Boed-de Bonte in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam in verband met hun 60-jarig huwelijk. Mevrouw de Boed heeft onlangs een ernstig ongeluk gehad en ligt al ruim zes weken in het ziekenhuis. Ondanks de pijn en ongemakken, wilde het echtpaar deze heugelijke dag niet zomaar voorbij laten gaan. Zij vierden met familie hun 60-jarig huwelijk in het ziekenhuis.

De in Oude-Tonge geboren en getogen meneer de Boed fietste ruim 62 jaar geleden naar Ooltgensplaat om daar 'rondjes te lopen'. De mannen en vrouwen liepen in tegenovergestelde richting en daar sloeg de vonk over. Precies zestig jaar geleden gaven ze elkaar het jawoord. De heer en mevrouw De Boed kregen zeven kinderen, veertien kleinkinderen en hebben inmiddels ook al drie achterkleinkinderen. Een achterkleinkind wordt zeer binnenkort geboren. Helaas hebben ze ook een hele zware tijd gekend; het verlies van hun geliefde zoon Henk. Een mooie foto van Henk prijkt op het nachtkastje in het ziekenhuis bij mevrouw de Boed.

De heer de Boed is in zijn werkzame leven landbouwer geweest en mevrouw De Boed heeft altijd voor de kinderen en het huishouden gezorgd. Binnenkort wordt mevrouw De Boed nog een keer geopereerd. Zij hoopt hierna snel weer naar de Doelenstraat in Oude-Tonge terug te keren. De heer De Boed is elke dag aan het bed van zijn vrouw te vinden, mede door de goede hulp van zijn kinderen die hem nu in deze moeilijke tijd liefdevol bijstaan.