Nu op de radio: De late avond

Edudelta College Nederlands Kampioen SkillsTalents 2014

Foto

Skills Talents zijn de vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers. Deelnemers kunnen zich tijdens selectiewedstrijden plaatsen om deel te kunnen nemen aan het provinciaal en het individueel Nederlands kampioenschap dat op 20 en 21 maart 2014 werd gehouden te Zwolle.

Tijdens de provinciale kampioenschappen was het Edudelta College Middelharnis met maar liefst drie teams vertegenwoordigd in de categorie "Elektro", "Mobiliteit & Voertuigen" en "Bouwen, Wonen & Interieur". Zij hebben er mede voor gezorgd dat de provincie Zuid-Holland met haar team "Zuid Holland Hawks" Nederlands kampioen is geworden van SkillsTalents Nederland. Staatssecretaris Sander Dekker reikte de felbegeerde beker en gouden medailles uit aan de kersverse SkillsTalents kampioenen.

Om als individueel team in aanmerking te komen voor het Nederlands kampioenschap, moet je over veel Skills en vakmanschap beschikken, om deze strenge selectie te doorstaan. Alleen de beste zes teams van geheel Nederland, in tien verschillende vakrichtingen, mochten aan dit kampioenschap deelnemen.
Het Edudelta College Middelharnis behoorde met maar liefst twee teams tot dit selecte groepje. In de categorie "Bouwen, Wonen & Interieur" en "Mobiliteit & Voertuigen" gingen ze de strijd aan om een podiumplaats te bemachtigen. Het Edudelta team van "Bouwen, Wonen & Interieur" toonde weer hun ongekende vakmanschap en mochten zich als tweede opstellen op het podium en kregen de zilveren medaille, een prachtig resultaat.

Maar het feestje was nog niet afgelopen, want het Edudelta team van "Mobiliteit & Voertuigen" was niet te kloppen deze twee dagen en liet de concurrentie ver achter zich. Zij mochten verdiend hun tweede gouden plak in ontvangst nemen en zijn hiermee met trots Nederlands kampioen. Zo was het Edudelta College Middelharnis tijdens dit groots opgezette kampioenschap SkillsTalents 2014 duidelijk van de partij en zet zich hiermee landelijk op de kaart dat vakmanschap begint op het Edudelta College.