Nu op de radio: De late avond

Eerste afvaart Rondje Pontje

Foto

Maandag 21 juli 2008 is onder grote belangstelling de eerste afvaart van de pont Klipperaak Linquenda II ingeluid. Wethouder Toerisme & Recreatie van Gemeente Hellevoetsluis, dhr. Van Prooijen, heeft vanuit de thuishaven van de pont uitleg gegeven over het belang van de pontverbinding tussen Hellevoetsluis en Middelharnis en daarnaast ook Tiengemeten.

Hierna hebben dhr. Van Prooijen en dhr. Kleingeld, wethouder Toerisme & Recreatie Gemeente Middelharnis, de vlag van zowel Gemeente Hellevoetsluis als Gemeente Middelharnis in de mast gehesen. De pont kan nu officieel van start gaan.

Voor de eerste afvaart had de Linquenda II gezorgd voor koffie en gebak voor de eersten die meevoeren. Helaas kon door de harde wind, windkracht 7, de pont niet uitvaren. Feit is dat boven windkracht 6 niet gevaren mag worden. En de veiligheid van de passagiers gaat natuurlijk boven alles. De pont vaart in de periode 21 juli t/m 28 augustus 2008. De dienstregeling is te vinden op www.zuid-hollandse-eilanden.nl of op te vragen bij VVV's in Middelharnis en Hellevoetsluis.