Nu op de radio: Archipel bij nacht

Eerste dorpskrant voor Nieuwe-Tonge en Battenoord

In Nieuwe-Tonge en Battenoord zet een enthousiaste groep inwoners zich samen met de gemeente Middelharnis in voor de leefbaarheid van deze kleine gemeenschap. Eén van de eerste initiatieven van deze werkgroep is het uitbrengen van een Dorpskrant.

Gekozen is voor 'Nieuwe-Tonge' in bloei. Een titel die past bij een bloeiende gemeenschap in een landelijke omgeving.

Vanuit de bewoners(avond) in oktober 2008 ontstond het idee voor een krant en nu is het realiteit geworden. Met financiële steun van de gemeente zullen vier edities per jaar verschijnen. Tijdens het werken aan het dorpsplan is de werkgroep tot de conclusie gekomen dat Nieuwe-Tonge met het aangrenzende Battenoord een boeiende en bloeiende kern is en wil blijven. "Daarom is onze dorpskrant met een lente-, zomer-, herfst- en wintereditie een uiting in de geest van ons dorp", zegt Yolanda Davids, redactielid, trots. De eerste editie 'Lente' komt op 28 april 2009 uit.

Vanuit de werkgroep is een kleine redactie gevormd; Wim Soeters, Martine Soeters-Wassenaar en Yolanda Davids. Samen hebben zij een redactieformule bedacht en de belangstelling onder de bewoners, ondernemers en verenigingen van Nieuwe-Tonge en Battenoord gepolst. Velen hebben inmiddels aangegeven een bijdrage te willen leveren. De krant telt acht pagina's en is gevuld met een aantal vaste  rubrieken. In 'Van de Straat geplukt', 'De Volkstuinkeuken' en 'Bedrijf in Bloei' brengt de krant telkens andere bewoners onder de aandacht. De column van Martine 'Kijk op het dorp' biedt steeds een verrassende blik op het dorpsleven. Daarnaast komen alle verenigingen en andere instellingen in het dorp aan bod met verslagen van bijzondere activiteiten en aankondigingen van initiatieven binnen de gemeenschap. Martina Westdorp schrijft elke editie over de geschiedenis van Nieuwe-Tonge.

De krant wordt huis-aan-huis verspreid (met dank aan Jan en Ina Klapmuts) en ligt daarnaast ondermeer bij de supermarkt, het Dorpshuis, de twee basisscholen, de huisartsenpraktijk, de tandarts, de kappers, de hengelsportzaak en op andere openbare plekken. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar dorpskrant@nieuwetongeinbloei.nl.