Nu op de radio: Archipel bij nacht

Eerste kinderboek Caroline Melissant landelijk in Openbare Bibliotheek

Het eerste kinderboek van Caroline Melissant uit Goedereede met de titel 'Walter & Poes, Verstoppertje in de Noordzee' kwam 21 juni 2014 uit. De eerste druk is binnen een half jaar bijna uitverkocht. Jonge lezertjes die meer willen leren over de vissen in de Noordzee kunnen nu ook in de Openbare Bibliotheek op de meeste locaties in heel Nederland het boek lenen.

De schrijfster Caroline Melissant is enorm trots dat haar kinderboek nu landelijk verspreid in de Openbare Bibliotheken op de boekenplank staat en het nu mogelijk is voor alle kinderen om het boek te lezen en te leren welke vissen er in de Noordzee leven. "Toen ik jong was zat ik graag in de bibliotheek aan een tafeltje te bladeren door zoekboeken. Een fijne herinnering die me is bijgebleven en ertoe heeft geleid dat mijn eerste boek een zoekboek is geworden. Ik hoop dat de jonge lezertjes van nu ook met veel plezier 'Walter & Poes, Verstoppertje in de Noordzee' lezen in de bibliotheek, op school of thuis."

Verstoppertje in de Noordzee
Welke vissen zitten er in de Noordzee? Hoe zien ze eruit? Welke kleuren hebben ze? Waar en hoe leven ze? De hoofdpersonen Walter en Poes fantaseren over hoe het eruit ziet onder water. Ondertussen in de diepe Noordzee speelt de Rode Poon met zijn 10 vriendjes verstoppertje. De schol, kabeljauw, rode mul, tarbot, inktvis, zonnevis, haring, zeebaars, tong en makreel hebben zich verstopt. Rode Poon neemt de jonge lezertjes mee op zijn zoektocht. De aandacht van het kind wordt naar de aantrekkelijk gekleurde illustraties getrokken waarin op iedere pagina een vis is verstopt.

Boekreeks
Dit is het eerste boek van Caroline Melissant uit Goedereede. De tekst voor deel twee is geschreven en de illustraties worden momenteel door Denise Kruithof gemaakt. "Het idee is een boekenreeks van vier zoekboeken die elk gaan over een schakel in de visketen. Na het lezen van alle boekjes kennen kinderen precies de weg die de vis aflegt vanaf de vangst op zee tot de vis in de winkel ligt. Naar verwachting komt deel twee, waarin Walter en Poes gaan vissen op de Noordzee, in augustus 2015 uit. Deel één is bijna uitverkocht. Kijk op www.visserijavonturen.nl voor de verkooppunten of neem contact op met Caroline Melissant.

Het boek 'Walter & Poes, Verstoppertje in de Noordzee' is met ondersteuning van Rabobank Goeree-Overflakkee en VVV-Ouddorp aan Zee uitgebracht.