Nu op de radio: Archipel bij nacht

Eerste paal voor tweede fase bouwplan Welgelegen

Op vrijdag 29 juni 2012 sloeg wethouder Frans Tollenaar de symbolische eerste paal voor de tweede fase van het bouwplan Welgelegen. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van de toekomstige eigenaren. Met deze officiële handeling startte de realisatie van de tweede fase van het bouwplan Welgelegen.

De tweede fase voorziet in 25 starterswoningen, 11 eengezinswoningen, 2 twee-onder-een-kapwoningen en 4 vrijstaande woningen. De woningen worden naar verwachting medio 2013 opgeleverd.

"Het accent ligt vooral op starterswoningen om in de woonbehoefte van onze jongeren te kunnen voorzien. Er zijn wel een aantal bijzonder beeldkwaliteitseisen vastgesteld voor dit bouwproject. Deze kwaliteitseisen geven wellicht een beperking in de keuzevrijheid, maar ze leveren een prachtige woonomgeving op. De woonwijk begint op deze manier mooi vorm te krijgen," aldus wethouder Frans Tollenaar, die ruimtelijke ordening en bouwzaken in zijn portefeuille heeft.

In opdracht van Woningbouwvereniging Beter Wonen en de gemeente Goedereede ontwierp Zeelenberg Architectuur de woningen voor het bouwproject Welgelegen. Tussen het Smalle Einde, de Havenweg, de Waterweg en de Bosweg in Ouddorp bouwt aannemingsbedrijf Boeter uit Middelharnis de woningen in deze tweede fase.

Meer informatie over het bouwplan is te krijgen bij de heer Ivo Motshagen van de gemeente Goedereede, telefoon 0187-491500 of per e-mail; imotshagen@goedereede.nl. Ook op de website van de woningbouwvereniging, www.wbvbeterwonen.nl en op de site van de gemeente, www.goedereede.nl, is informatie te vinden.