Nu op de radio: Archipel Love Songs

Eerste Starterslening uitgereikt aan inwoner Ooltgensplaat

Als eerste starter op de koopwoningmarkt heeft de heer J.J.C. Butijn eind augustus 2008 gebruik gemaakt van de mogelijkheden voor een Starterslening bij de gemeente Oostflakkee. Het college van burgemeester en wethouders is zeer verheugd dat de VROM Starterslening het mogelijk heeft gemaakt dat de heer Butijn zijn eerste koopwoning heeft kunnen aanschaffen.

De Starterslening is een steuntje in de rug om nieuwkomers op de koopwoningmarkt tegemoet te komen door de woonlasten iets te verlagen. Koopstarters vormen een maatschappelijk woonvraagstuk dat serieuze aandacht verdient. De woonmarkt is zodanig ontwikkeld dat vooral aan de onderkant van de woningmarkt veel vraag en weinig geschikt aanbod is ontstaan. Door deze onbalans hebben nieuwkomers op de koopmarkt soms een extra regeling nodig om toch tot koop over te kunnen gaan. Met de VROM Starterslening maakt de gemeente Oostflakkee dit mogelijk. 

Om ook de nieuwbouwprojecten binnen de voorwaarden voor deze Starterslening te laten vallen, is in de gemeenteraadsvergadering van 28 augustus 2008 besloten de verwervingskosten voor de aanschaf van de woning te verhogen naar 210.000 euro. Hiermee hoopt de gemeente nog meer startende kopers op gang te helpen.

Meer informatie
Meer informatie over de VROM Starterslening is te vinden op de gemeentelijke website www.oostflakkee.nl onder het kopje ‘Actuele Dossiers'. Hierin staan onder meer de voorwaarden genoemd waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor een Starterslening.