Nu op de radio: Archipel bij nacht

Eilandelijk succes bij brandweerwedstrijden

logobrandweerOp de provinciale brandweerwedstrijden, die zaterdag 2 april 2011 werden gehouden te Lekkerkerk, werden er successen geboekt door de brandweerploegen van Ouddorp en Herkingen. De andere eilandelijke brandweerploegen waren helaas minder succesvol.

De Herkingse branweerlieden legden beslag op de eerste plaats in de klasse 112, terwijl de Ouddorpers dit deden in de klasse TAS-HD. De resultaten van de andere deelnemende ploegen van het eiland vielen helaas tegen. In de klasse 112 werd de blusgroep Nieuwe-Tonge zevende.

Terwijl de blusgroepen Sommelsdijk en Melissant eindigden op de respectievelijk achtste en negende plaats op de TAS-HD baan. De beste drie ploegen in zowel de 112 als TAS-HD klasse plaatsten zich voor de gewestelijke brandweerwedstrijden die op 28 mei 2011 te Sommelsdijk worden georganiseerd.

Twee weken geleden wist de Ouddorpse 112-ploeg zich ook al te plaatsen voor de gewestelijke wedstrijden, gehouden te Den Bommel, door op de eerste plaats te eindigen. Het wedstrijd seizoen is voor de Ouddorpse brandweer dus succesvol begonnen. Men hoopt dan ook op de gewestelijke wedstrijden aan deze goede start een succesvol vervolg te geven.