Nu op de radio: Archipel Love Songs

Energiecampagne van start

De vier gemeenten op Goeree-Overflakkee, ISGO, Woongoed Flakkee en een tiental bouwprofessionals gaan samen werken aan energiebesparing en duurzame energie in de bestaande woningbouw op Goeree-Overflakkee. Dinsdag 5 februari 2008 startte de campagne 'Energielabel, energiebesparing en duurzame energie'.

De campagne is tot stand gekomen in samenwerking met Bouwend Nederland (de branchevereniging voor bouwbedrijven). In de campagne wordt aandacht gevraagd voor energiebesparende maatregelen aan en in de woning, zoals dubbel glas, dakisolatie, hoogrendements CV-ketel, zonneboiler, tochtstrippen en spaarlampen.

Wat kunnen bewoners van Goeree-Overflakkee verwachten?
Komend jaar wordt in elke gemeente informatie verstrekt over energiebesparing en het energielabel. Dit gebeurt aan de hand van een folder, maar er wordt ook een gelegenheid georganiseerd waarbij u in contact kunt komen met bouwbedrijven, architecten en installateurs. Zij kunnen al uw vragen over energiebesparing beantwoorden.

Wat kunnen particuliere woningeigenaren verwachten?
Alle deelnemende bouwprofessionals hebben kennis van het energielabel en van energiebesparing. Zij kunnen u adviseren over woningverbetering en de haalbaarheid van energiebesparende maatregelen. De actuele deelnemerslijst staat op www.isgo.nl.

Wat kunnen huurders verwachten?
Woningbouwcorporaties hebben met het ministerie van VROM afgesproken dat hun woningen eind 2008 voorzien zijn van een energielabel. In de periode
2008-2012 willen zij twintig procent energie besparen op het gasverbruik.

Wat kunnen bouwprofessionals verwachten?
Bent u een bouwbedrijf, klusbedrijf, installateur, architect of makelaar? Ook uw bedrijf kan deelnemen aan de campagne. De gemeenten en ISGO verstrekken u een folder waarmee u uw klanten kunt informeren. In 2008 worden een aantal gelegenheden georganiseerd waar u aan bewoners kunt laten zien dat u deskundig bent op het gebied van woningverbetering, energiebesparing en duurzame energie. Lees de deelnemersverklaring op de website van ISGO en meld u aan.