Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Europees bezoek aan de Grevelingen

Op 25 en 26 april 2012 krijgt het gebied De Grevelingen bezoek van de Europese partners van Natura People. Het doel van dit programma is het ontwikkelen van duurzaam toerisme en het beschermen van het natuurlijk erfgoed, zodat de levenskwaliteit van de komende generaties in de gebieden die binnen het programma vallen wordt verbeterd.

Werkbezoek
Twee keer per jaar komen de Europese partners van Natura People samen. Na Minsmere (UK), het Zwin (BE) en Marquenterre (F) vindt de bijeenkomst dit keer plaats in De Grevelingen. Tijdens dit werkbezoek vinden diverse gezamenlijke sessies plaats en zal het gebied per boot en te voet worden verkend. Ook wordt een bezoek gebracht aan Wijnhoeve De Kleine Schorre, zijnde een voorbeeld van economische innovatie en duurzaam toerisme.

Natura People
Natura People is een samenwerking tussen de Royal Society for the Protection of Birds (UK), de provincies West Vlaanderen (BE) en Zeeland en het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen. Het gezamenlijk project betreft een bedrag van ongeveer vier miljoen euro en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Unie. Naast het uitwisselen van kennis en ervaring draagt het bij aan de financiering voor nieuwe ontwikkelingen. Het onderdeel voor het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen bedraagt € 889.000,-.

Natuurreservaten
De volgende natuurreservaten zullen van het Natura People-project profiteren: RSPB Minsmere (Verenigd Koninkrijk), Zwin (Vlaanderen, België), Waterdunen (Zeeland, Nederland) en de Grevelingen (Nederland).