Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Even weer helemaal jong op de RGO

Foto

Zaterdag 16 maart 2013 werd de nieuwe aula van de RGO in Middelharnis bevolkt door grijze hoofden in plaats van lange blonde haren en stekeltjes-met-gel: het 95-jarig bestaan van de RHBS / RGO werd gevierd door zo'n 200 oud-leerlingen, leden van de vereniging van oud-leerlingen Vrienden van de RHBS/RGO en hun introducees.

"Even voelde ik me weer helemaal jong" zei iemand aan het eind van de middag, en zo was het. Het ging niet alleen om hernieuwde kennismakingen; er was een onderhoudend programma georganiseerd door het onvermoeibare bestuur van de Vrienden van de RHBS. De theaterzanggroep Schudden Voor Gebruik trad op met a capella gezongen liedjes over de middelbare schooltijd en er was een voordracht van de onvolprezen Pau Heerschap: droge humor in plat Ouddurps. Hij voerde de oude jeugd mee naar hoe het allemaal voelde toen je zo 15, 16 was. Men hoopt nu al dat Pau ook weer mee zal doen op het grote feest dat al in voorbereiding is voor het 100-jarig bestaan van de school in 2017.

Aan het eind van de middag was er een afsluitende high tea met veel lekkere hapjes waar alle genodigden zich tegoed aan deden. Het was een geslaagde middag in een mooie ruimte met perfecte faciliteiten: de nieuwe aula van de RGO vormde de prachtige achtergrond voor deze reünie, ook al zag het er dan allemaal heel anders uit dan vroeger in het oude gebouw.