Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Excuses voor aanbrengen graffiti

Op dinsdagmiddag 27 april 2010 boden enkele minderjarige jongeren onder begeleiding van bureau Halt persoonlijk hun excuses aan voor het aanbrengen van graffiti in de gemeente Middelharnis. Zij deden dit richting waarnemend burgemeester Zevenbergen.

De jongeren werden zeer recent gepakt voor het aanbrengen van graffiti. Het aanbieden van excuses aan de partij die schade heeft ondervonden, in dit geval de gemeente Middelharnis, is onderdeel van het nieuwe beleid van bureau Halt. Dit beleid is landelijk ingevoerd per 1 januari 2010.

Bewustzijn
Bureau Halt biedt jongeren die zich schuldig hebben gemaakt aan (kleine) criminaliteit, de kans om hun fouten recht te zetten. Samen met een medewerker van Halt bereiden de jongeren zich voor op het aanbieden van hun excuses. Het aanbieden van de excuses gebeurt altijd persoonlijk. Zo worden de jongeren zich bewust van hun daden en het leed en de schade die ze hiermee hebben veroorzaakt. 

Grondige aanpak
Burgemeester Zevenbergen toonde zich na de bijeenkomst verheugd over de grondige en volledige aanpak van bureau Halt en over de spijtbetuigingen van de jongeren.