Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Extra geld voor mensen met een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien recht op extra geld van de gemeente Goeree-Overflakkee. Men noemt dit koopkrachttegemoetkoming.

Veel mensen hebben moeite om rond te komen. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen dit jaar extra geld. Deze tegemoetkoming wordt belastingvrij verstrekt.

  • 100 euro voor een (echt)paar
  • 90 euro voor een alleenstaande ouder
  • 70 euro voor een alleenstaande

De koopkrachttegemoetkoming wordt in de laatste week van december 2014 uitbetaald. Dit betekent dat de aanvraag uiterlijk maandag 15 december 2014 moet zijn ingediend bij de gemeente. Het aanvraagformulier kunt u vinden op de website van de gemeente, via www.goeree-overflakkee.nl/koopkracht. Het is ook mogelijk om een papierenversie op te vragen bij uw consulent van Sociale Zaken

Heeft u een uitkering?
Heeft u Wwb, Ioaw of Ioaz-uitkering van de gemeente? Dan wordt de tegemoetkoming automatisch aan u toegekend en in december aan u uitbetaald.

Ondernemer of zzp'er?
Ook zelfstandigen (met en zonder personeel) kunnen in aanmerking komen voor de koopkrachttegemoetkoming. Vul bij vraag 5 uw netto inkomsten over de maand september 2014 in.

Krijgt u studiefinanciering?
Vul dit formulier dan niet in. U heeft helaas geen recht op koopkrachttegemoetkoming. Als uw partner studiefinanciering ontvangt, kunt u wel een aanvraag indienen.

Heeft u vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken op telefoonnummer 14 0187. Op de website www.laaginkomen.nl kunt u een test invullen, waarna u kunt zien of u voor deze regeling in aanmerking komt.