Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Feest bij kringloopcentrum GOEDvoorGOED

Foto

Kringloopcentrum GOEDvoorGOED bestaat 1 jaar en viert dit op geheel eigen wijze van donderdag 4 april t/m zaterdag 6 april 2013 in en rond de loods aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis (Industrieterrein Oostplaat). Natuurlijk is het pand deze dagen extra feestelijk ingericht en komt er een terras buiten waar ook een springkussen en ballenbak voor de kinderen is.

Om helemaal in stijl te blijven is het gehele assortiment overhoop gehaald om ook hier leuke spelletjes uit te halen en dat resulteert in sjoelen, biljarten, schaken, dammen etc. De feestelijke achtergrondmuziek komt uit de eigen collectie van GOEDvoorGOED en dat staat garant voor "Van alles en nog wat". Eigenlijk zoals het kringloopcentrum zelf ook is. Bij iedere aankoop krijgt de klant een lot met de kans op een prachtige GOEDvoorGOEDprijs.

Ontwikkelingen
De activiteiten binnen het Kringloopcentrum hebben een grote vlucht genomen en GOEDvoorGOED is nog steeds in ontwikkeling. Het kringloopcentrum is een jaar geleden opgezet door Joost van Welsenis als een werkplaats en winkel voor cliënten met een beperking en is intussen een plaats geworden waar ook veel mensen voor vrijwilligerswerk en re-integratietrajecten zich thuis voelen.

De ontwikkelingen zijn ook goed te zien in het pand zelf. De herinrichting heeft intussen plaats gevonden, de winkel zal worden uitgebreid en de inbreng van goederen krijgt speciale aandacht in de extra ruimte achter in de loods. Hier worden alle ingebrachte goederen verwerkt door de medewerkers. Er wordt zorgvuldig gesorteerd waarna er gesloopt en gerepareerd wordt.

Artikelen worden opgeknapt, geschilderd en krijgen soms een gehele metamorfose. In de nieuwe plannen worden deze activiteiten meegenomen want op de bovenverdieping zullen deze producten in een winkeltje worden aangeboden waarbij er ook gelegenheid is een kopje koffie te doen op het boventerras.

Atelier
In de opgeknapte achterruimte komt ook het nieuwe atelier van Jaap Reedijk. Elke donderdag van 9:00 tot 16:00 uur gaat hij hier met getalenteerde cliënten schilderen. De beeldende kunst in de ruimste zin van het woord zal het atelier gaan vullen waarbij niet alleen het schilder en tekenwerk aanwezig zal zijn maar ook aandacht voor de nieuwe digitale technieken. De gemaakte kunst zal in het atelier verkocht gaan worden. De volgende stap zal internet zijn waar de kunstwerken aangeboden zullen worden en het werk en de deelnemende kunstenaars uitvoerig belicht zullen worden. Tijdens de feestelijke jubileumdagen kan een ieder al mee schilderen en kennis maken met de mogelijkheden.

Repair cafe
In de nieuwe ruimte zullen de medewerkers van het RepairCafe ook hun diensten aan gaan bieden op elke eerste zaterdag van de maand. Tussen 10:00 en 13:00 uur kunnen de spullen worden gebracht. Deskundige vrijwilligers laten zien hoe men eenvoudige reparaties kan uitvoeren. Het RepairCafe is opgezet i.s.m. de Pameijerstichting.

Elke zaterdag geopend
Omdat de belangstelling voor GOEDvoorGOED zo groot is worden de openingstijden verruimd. M.i.v. zaterdag 6 april 2013 zal het kringloopcentrum elke zaterdag geopend zijn tussen 10:00 en 14:00 uur.

Vaste openingstijden: donderdag en vrijdag 13:00 - 16.00 uur. Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

Op de overige dagen draait het Kringloopcentrum op volle toeren met het verzamelen, scheiden, repareren en ophalen van de materialen. Tussen 9:00 en 16:00 uur is het volledige team aan het werk en bereikbaar op 0187-785180.

Kijk ook op www.goedvoorgoed.nl