Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Feestdagen in Oostflakkee

Samen met haar inwoners wil de gemeente Oostflakkee de laatste dagen van het jaar zo prettig mogelijk laten verlopen. In een huis-aan-huisbrief roept het gemeentebestuur daarom op tot medewerking en oplettendheid.

Medewerking
Medewerking zoekt het bestuur onder meer in het bewaren van bepaalde soorten afval tot na de jaarwisseling. Zo worden de bovengrondse glascontainers en de oranje containers voor plastic afval een aantal dagen voor de jaarwisseling weggehaald, en op 3 en 4 januari weer teruggeplaatst.

Ook verzoekt het bestuur om zaken die tijdens de jaarwisseling voor problemen kunnen zorgen, uit het zicht te zetten. Het gaat dan onder meer om afvalcontainers, maar ook om persoonlijke eigendommen in bijvoorbeeld de voortuin. Alles om schade te voorkomen.

Samen met politie, brandweer houdt de gemeente Oostflakkee in december twee zogenaamde "schouwrondes". Tijdens deze rondes door de vier kernen bekijken ze diverse locaties die tijdens de jaarwisseling als risicovol worden aangemerkt. Ook wordt er gelet op de opslag van brandbaar materiaal.

Stoken tijdens de jaarwisseling
Om vreugdevuren te voorkomen, plaatst de gemeente Oostflakkee sinds een aantal jaar stookcontainers in iedere kern. Gebleken is dat dit leidt tot minder schade. Op oudejaarsavond worden op centrale locaties containers geplaatst waarin onder toezicht hout gestookt mag worden.

Feesten
Ook is er in iedere kern een feestlocatie geopend. In Den Bommel, Ooltgensplaat en Oude-Tonge is er een tentfeest georganiseerd door enthousiaste inwoners. In Achthuizen is een café geopend.

Oplettendheid
Mocht er ondanks alle maatregelen toch sprake zijn van schade, een gevaarlijke situatie of ongeregeldheden, dan verzoeken gemeente en politie om hierop alert te zijn. Wanneer het mogelijk is, leg deze misstanden dan vast te leggen door middel van een camera of fototoestel, bijvoorbeeld op uw telefoon. Deze beelden kunt u vervolgens doorsturen naar de politie. Indien het nodig is kunnen de beelden ook bij u thuis opgehaald worden. Alleen met uw hulp kunnen wij de schade verhalen op de daders.

Belangrijke telefoonnummers
Natuurlijk geldt ook tijdens de feestdagen dat er bij acuut gevaar gebeld moet worden naar 112 voor hulp van politie, brandweer of ambulance. Is er op een andere manier gevaar of wordt er schade veroorzaakt, bel dan altijd met de plaatselijke politie via 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (gratis).

De gemeente Oostflakkee wenst iedereen fijne en veilige feestdagen toe!