Nu op de radio: Archipel bij nacht

Feestelijke gebeurtenissen bij de brandweer

Foto

Op vrijdagmiddag 7 maart 2008 vormde het recreatiecentrum ‘De Staver' in Middelharnis het decor voor een drietal feestelijke gebeurtenissen. Om 15:00 kwam het materiaal van het NBC Ontsmettingspeloton het parkeerterrein oprijden. Enkele ogenblikken later waren de brandweermensen druk in de weer om de ontsmettingsunit en het overige materiaal op te zetten voor een demonstratie ‘ontsmetting.'

Bij een grootschalige besmetting als gevolg van een ramp of aanslag kunnen de goed getrainde mensen van het peloton 250 slachtoffers ontsmetten en van nieuwe kleding voorzien. De burgemeesters van eiland gaven met een ludieke actie het startsein voor een demonstratie waarmee de officiële indiensttreding van het peloton een feit werd.

Feestelijke gebeurtenissen bij de brandweerNa de demonstratie namen de gasten een kijkje in het binnengedeelte van de unit, waar besmette slachtoffers afgespoeld worden. Daarna leidde ceremoniemeester Jan Boonekamp de gasten weer naar de fraaie zaal ‘Het Prieel' in De Staver om aandacht te gaan besteden aan de komende en gaande man in het district Goeree-Overflakkee. Piet Aantjes vervulde de functie sinds 2006 en heeft tot zijn vertrek veel baanbrekend werk verricht met betrekking tot de toetreding van Goeree-Overflakkee tot de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Aantjes is vertrokken naar de regio Zuid-Holland-Zuid om daar commandant te worden van het korps Papendrecht. Hij werd uitvoerig toegesproken door burgemeester mevrouw De Vries-Hommes en Regionaal Commandant Elie van Strien.

Zijn opvolger, Frans ten Hoor, is  zeker geen onbekende in de Veiligheidsregio. Een duizendpoot die op veel plaatsen in de regio gewerkt heeft en met veel enthousiasme aan zijn werk op Goeree-Overflakkee gaat beginnen. Hij werd dan ook hartelijk welkom geheten en na de formele commando-overdracht was er natuurlijk nog volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje gezellig na te praten.