Nu op de radio: Archipel bij nacht

Feestelijke onthulling pleisterplaats Haven van Battenoord

Op vrijdag 29 november 2013 onthulde Frans Tollenaar, wethouder van Goeree-Overflakkee en bestuurslid van het Natuur- en recreatieschap De Grevelingen, het nieuwe natuurontdekpad bij de Haven van Battenoord. Groep 5/6 van basisschool de Pannebakker nam het pad meteen in gebruik.

De nieuwe uitkijktoren, informatiepanelen over natuur en historie en een wandelpad naar de speeltuin bij camping De Grevelingen zijn de andere ingrediënten die er samen voor zorgen dat de Haven van Battenoord een aantrekkelijker pleisterplaats voor recreanten is geworden.

Samenwerkende partijen
Het natuur- en recreatieschap De Grevelingen heeft met de gemeente Goeree-Overflakkee, Watersportvereniging Battenoord, Dorpsraad Nieuwe-Tonge in Bloei en Camping de Grevelingen gewerkt aan de kwaliteitsimpuls voor de haven van Battenoord. G.Z-H en de gemeente voeren het project uit. Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (Leader). De uitkijktoren is onderdeel van het project Natura People binnen het programma Zicht op Grevelingen dat zorgt voor versterking van de ecologie en economie van De Grevelingen. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.