Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Feestelijke opening vernieuwde haven Ooltgensplaat

De vernieuwde jachthaven van Ooltgensplaat wordt officieel in gebruik gesteld door burgemeester Heijkoop. Op vrijdag 15 mei 2009 om 18:30 uur beginnen de feestelijkheden rond de ingebruikneming van de gerenoveerde haven met een optreden van Shantykoor 'Op Volle Kracht'.

Om 19:00 uur wordt de gerenoveerde jachthaven officieel in gebruik gesteld door burgemeester Heijkoop. Daarmee is de eerste fase van een grondige opknapbeurt van de havenomgeving in Ooltgensplaat voltooid.

Ooltgensplaat heeft een actieve watersportvereniging met een eigen jachthaven, maar deze begon de laatste jaren tekenen van verval te vertonen. Nadat vorig jaar een dertigjarig pachtcontract met de gemeente Oostflakkee werd gesloten konden tientallen ligplaatssteigers worden vernieuwd en de haven worden uitgebreid met 15 nieuwe ligplaatsen. Het werk is in korte tijd uitgevoerd zodat aan het begin van het nieuwe vaarseizoen alle ligplaatsen in gebruik kunnen worden genomen. Daardoor is de wachtlijst voor een ligplaats aanzienlijk ingekort en zijn er op dit moment zelfs enkele ligplaatsen vrij. Om 18:30 uur begint het openingsfeest met een optreden van een Shantykoor op de mestkaai aan het haventerrein.

Gemeente nu aan zet
De renovatie van de jachthaven is onderdeel van een gezamenlijk project van de gemeente en de watersportvereniging om de jachthaven en het hele terrein daaromheen te verbeteren. De WSV heeft met een investering van 250.000,00 euro in de vernieuwde haven haar aandeel in de renovatie geleverd. Nu is de gemeente aan zet. Die heeft beloofd binnenkort met een uitgewerkt plan te komen voor de herinrichting van de openbare ruimte rondom de haven. De bedoeling is dat dit deel van het renovatieproject in het komende jaar wordt gerealiseerd.

Shantykoor 'Op Volle Kracht'
Het populaire Shantykoor 'Op Volle Kracht' zal met zeemansliederen de feestelijkheden opvrolijken. Iedereen die het optreden van het koor en de ingebruikname van de haven wil bijwonen is vanaf 18:30 uur van harte welkom op de mestkaai in Ooltgensplaat.