Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Fiets parkeren bij winkelcentrum Dabbehof

logo gemeente OostflakkeeVanaf 20 december 2012 heeft de gemeente Oostflakkee fietsensteunen geplaatst in verband met overlast van fietsen voor de ingang van winkelcentrum Dabbehof in Oude-Tonge.

Sinds de opening van winkelcentrum Dabbehof in 2010, worden de fietsen van bezoekers op het trottoir bij de hoofdingang van het winkelcentrum, aan de zijde van de Dabbestraat, geparkeerd. Dat geeft overlast omdat de fietsen de doorgang voor het winkelend publiek belemmeren. Daarnaast wordt hierdoor ook regelmatig de nooduitgang geblokkeerd. Ondanks dat er aan de overzijde van de Dabbestraat eenvoudige fietsen-standaards zijn geplaatst, worden deze, tot op heden, nauwelijks gebruikt.

Om de overlast te verhelpen zijn nu bij de hoofdingang aan de Dabbestraat, de eenvoudige fietsen-standaards vervangen door gebruiksvriendelijkere parkeerbeugels. Deze zelfde soort beugels zijn ook bij de andere ingang aan de Oostdijk geplaatst. Aan de bezoekers van het winkelcentrum wordt verzocht gebruik te maken van deze nieuwe fietsensteunen.

Door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) zal toezicht gehouden worden op het parkeren van de fietsen. Er is een periode van drie maanden waarin de boa's fietsers aanspreken. Wanneer deze maatregelen niet afdoende zijn, zal er een fietsparkeerverbod ter plaatse van de ingang van het winkelcentrum worden ingesteld.