Nu op de radio: Archipel bij nacht

Fietsrouteboekje over Tour en Giro

Tijdens de doorkomst van de Giro op Goeree-Overflakkee is het eerste exemplaar van het fietsrouteboekje ‘De Ronde van Zeeland' gepresenteerd. Het boekje bevat acht routes in Zeeland en Goeree die allen lopen rondom het parcours van de Giro d'Italia op 10 mei en de Tour de France op 4 juli 2010.

Tour en Giro
Zeeland en Goeree-Overflakkee lenen zich met een uitgebreid netwerk aan fietspaden en een mooi vlak landschap perfect voor een fietstocht van een dag of zelfs een uitgebreide fietsvakantie. In 2010 reist de Tourkaravaan door Zeeland en ook de Giro kwam op 10 mei over het eiland. Dit was voor VVV Ouddorp aan Zee samen met de Zeeuwse VVV's aanleiding om een fietsrouteboekje uit te geven rondom dit thema. Alle routes lopen via het fietsknooppuntensysteem.

Weetjes over wielrennen
De routes hebben allemaal als startpunt een plaats die werd of wordt aangedaan door de Giro, de Tour of allebei. In het boekje staan naast de routes ook leuke anekdotes en wetenswaardigheden. Hoe is de Tour de France ontstaan? Wanneer loop je het meeste risico op een lekke band? Wat is de hongerklop? Ook wordt aandacht besteed aan diverse regionale wielrenners. De themaroute is voor 7,95 euro verkrijgbaar bij VVV Ouddorp aan Zee of via de webshop van www.vvvzeeland.nl.