Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Filmhuis en Bibliotheek slaan handen ineen

Het Filmhuis Middelharnis en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, vestiging Middelharnis, hebben zich aan elkaar verbonden door het gezamenlijk programmeren van een aantal boekverfilmingen. In de loop der jaren zijn er heel veel boeken verfilmd. Het Filmhuis en de Bibliotheek gaan in de komende tijd een aantal van deze films vertonen in het Filmhuis.

Het leuke aan deze filmvertoningen is dat er, wanneer men een plaats voor de film reserveert, een exemplaar van het boek klaarligt, zodat men voorafgaand aan de filmvertoning in de gelegenheid is om het boek te lezen. Het vergelijken van het boek en de film kan soms interessante discussies opleveren. De ene keer loopt de film gelijk met het boek, de andere keer zijn er in de film heel andere verhaallijnen te ontdekken.

De eerste gezamenlijke filmvertoning staat gepland voor donderdagavond 25 oktober 2012. Deze avond (aanvang 20:00 uur) zal de verfilming van het boek "Een keukenmeidenroman - Kathrynn Stockett" worden vertoond.

Toegangskaarten voor deze filmavond zijn te reserveren via www.cultuurgo.nl en www.bzhd.nl. De bijbehorende boeken zijn vanaf heden af te halen in de Bibliotheek in Middelharnis. Toegangsprijs voor de filmavond is € 6,50 per persoon (voor leden van het Filmhuis/op vertoon van Bibliotheekpas € 5,00).