Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

FIOS de club met een warm hart

In Achthuizen leeft voetbal enorm, dat is afgelopen WK wel gebleken toen er op de ijsbaan in Achthuizen een ware H' oranjecamping werd opgezet door vele organisaties. Ook de aandacht van de media was massaal alle regionale kranten hebben wel iets erover vermeld en ook Radio Rijnmond en Hart van Nederland waren van de partij om verslag te doen van dit evenement. Achthuizen ademt voetbal blijkt duidelijk.

Achthuizen is een kleine dorpskern in de gemeente Oostflakkee, maar toch weten mensen duidelijk de voetbalvereniging FIOS te vinden. FIOS telt namelijk 3 senioren elftallen, vele recreanten die op zondag vrijblijvend onderling een potje voetballen en sporadisch eens tegen recreanten van een ander voetbalvereniging spelen. FIOS heeft ook 5 jeugdteams die in competitieverband uitkomen en dan zijn er nog kabouters die op woensdagavond kennis maken met de aspecten van het voetbalspelletje.

Het jeugdbestuur van FIOS beseft dat de jeugdleden de toekomst zijn van de vereniging en samen met de jeugdleiders en jeugdtrainers proberen wij ze zo goed mogelijk te begeleiden in hun nog prille voetbalcarrière. Dit seizoen heeft het jeugdbestuur dan ook besloten om alle jeugdleiders/trainers diverse voetbalclinics aan te bieden. Het jeugdbestuur heeft de voetbalschool, bereid gevonden om deze clinics te gaan verzorgen. In samenspraak met de jeugdleiders/trainers hebben ze een selectie gemaakt uit het aanbod en gekeken wat voor onze (toekomstige) jeugd het meest van belang is om aandacht aan te besteden.

In de maand januari wordt er gestart met deze clinics. Over vijf jeugdteams telt FIOS 15 jeugdleiders/trainers, hiervan zijn er 11 die deel zullen nemen aan de clinic. Gekeken naar de senioren is te zien dat FIOS met een aantal jongere spelers is vertegenwoordigd in de selectie. Hier wordt dan ook gekeken of zij ambitie hebben om in de toekomst een jeugdteam te gaan trainen of te begeleiden. Mocht dit het geval zijn, dan heeft het jeugdbestuur van FIOS besloten om ook hun op kosten van het jeugdbestuur gebruik te laten maken van deze clinic.

Natuurlijk is het doel van deze voetbalclinics om de jeugdleiders/trainers meer kennis mee te  geven en ze extra te stimuleren om de jeugd naar een hoger niveau van voetbal  te brengen. Het is wel belangrijk dat hierbij de naam niet verloren gaat, want FIER (trots) in het streven moet duidelijk herkenbaar zijn naar alle betrokken bij de vereniging. Ook het plezier in het spel en de gezelligheid die een teamsport met zich meebrengt kan bij FIOS duidelijk worden ervaren. Andere activiteiten die het jeugdbestuur dan ook organiseert met behulp van vele gemotiveerde vrijwilligers zijn; Bingo's, de Superleague, zaalvoetbaltoernooien, playback, en natuurlijk het jeugdvoetbalkamp waarbij circa 90% van de jeugdleden zich aanmeld.

Dat de jeugd de toekomst heeft is wel duidelijk, toch wordt bij het jeugdbestuur niet van jaar tot jaar gekeken, maar lopen ze al vooruit naar het jaar 2013 waarin FIOS het 75-jarig jubileum viert. Samen met het bestuur streven ze erna om een solide voetbalvereniging te hebben, waarbij leden graag voetballen en toekomstige leden zich graag aan willen melden. FIOS wilt namelijk een warm hart uitstralen naar iedereen binnen de vereniging en naar alle toekomstige leden.

Om de kosten hoeft men het zeker niet te laten om bij FIOS te komen voetballen, want leden in de jeugd betalen 25 euro per half jaar en senioren betalen 45 euro per half jaar. Nieuwe jeugdleden hoeven het eerste halve jaar geen contributie te betalen.

Mocht u geïnteresseerd zijn en meer willen weten neem dan eens contact op met iemand van het jeugdbestuur binnen FIOS, contactgegevens zijn te vinden op www.henkfios.nl (contact).