Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Flakkees Piratenkoor bereikt halve finale

Foto

'Het Flakkees Piratenkoor' heeft de halve finale bereikt van het televisieprogramma 'Korenslag' dat georganiseerd wordt door de Evangelische Omroep. Het koor van Goeree-Overflakkee kwam door de voorselectie waaraan 400 koren meededen. Er bleven 40 koren over die konden gaan strijden om een plaats in de finale waaraan uiteindelijk in de ogen van de jury de beste koren aan kunnen deelnemen.

Zaterdag 25 oktober 2008 reisde het koor af naar Hilversum om daar met hun begeleidende muzikanten, te weten drie accordeonisten, het slagwerk en de grote trom, hun beste beentje voor te zetten. Presentator Henny Huisman heette het koor van harte welkom en daarna werden diverse koorleden door hem geïnterviewd. Die dag waren 20 koren van de overgebleven 40 koren uitgenodigd. Het was voor 'Het Flakkees Piratenkoor' duidelijk, ze hadden de halve finale bereikt.

Voor de jury werd vol overgave het shanty-nummer 'De Mingulay boat song' ten gehore gebracht. Na het optreden voor de jury werd het koor ontvangen in een aparte ruimte waar Henny Huisman de uitslag van de jury zou mededelen. De speaker van het koor Karel Beijer, werd door Henny Huisman uitgenodigd de uitslag van de jury aan het koor voor te lezen. De jury was in de veronderstelling dat het geselecteerde nummer goed was gezongen, maar omdat het koorrepertoire uitsluitend uit Shanty's, Zeemansliederen en Seasongs bestaat was het koor helaas niet multifunctioneel genoeg om aan de finale te kunnen deelnemen. In het programma 'Korenslag' moet in opdracht gezongen worden van popsfeer tot aan de klassieke koorwerken en die staan niet op het programma van 'Het Flakkees Piratenkoor'. Hiermee was een mooi muzikaal avontuur voor het koor tot een einde gekomen. Maar het was een van de hoogtepunten van 2008 voor 'Het Flakkees Piratenkoor'. Zeker gezien het feit dat het koor dit jaar haar eerste lustrum viert met onder andere het uitbrengen van hun eerste CD, die naar verwachting eind 2008 zal worden gepresenteerd.

Op zaterdag 6 december 2008 is 'Het Flakkees Piratenkoor' op televisie bij de EO te zien. Aanvang 20:30 uur op Nederland 2.