Nu op de radio: Archipel Love Songs

Flakkees Roparunteam gehuldigd

Foto

Tijdens de slotavond van de Roparun 2010 is team 158, Tieleman Keukens - N. Mijnders runners, gehuldigd. In het Event Center Alcazar in Puttershoek werd het team van atletiekvereniging Flakkee in de kijker gezet omdat zij als snelste de route van Parijs naar Rotterdam aflegden.

Roparun is een estafetteloop waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. In totaal namen dit jaar 275 teams deel aan dit enerverende evenement. Twee teams, de nummers 158 en 159, werden gesponsord door Tieleman Keukens uit Middelharnis en N. Mijnders Transport & Touringcar uit Melissant. Ook zijn er vele andere sponsoren bereid gevonden om de teams te steunen. Samen organiseerden de teams diverse evenementen en acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Zo waren er onder meer een spinningmarathon bij sportschool Kicks in Oude-Tonge, een eilandelijke collecte en diverse sponsorlopen op basisscholen van het eiland. In totaal brachten deze acties € 50.000,- op.

Slotavond
Tijdens de slotavond werden diverse prijzen uitgereikt. Onder meer voor het team dat het snelst het traject aflegde. De in totaal 520 kilometer liepen zij in een tijd van 33 uur en 7 minuten, een gemiddelde snelheid van 15,68 kilometer per uur. Voor deze fantastische prestatie ontvingen zij een wisselbeker. Plaatsvervangend teamcaptain André Melissant reageerde enthousiast op de uitreiking van de prijs: "Ik ben erg trots op onze teamprestatie. We hebben allemaal erg genoten en het is voor ons ieder jaar een uitdaging om de run zo snel mogelijk te lopen. Het is prachtig om je zo te kunnen inzetten voor het goede doel en veel geld op te kunnen halen. Dat het dit jaar wederom gelukt is om de run als snelste te voltooien is natuurlijk extra mooi!". 

Goede doelen
Ook maakte de organisatie tijdens de slotavond de totaalopbrengst bekend. In totaal zamelden de teams € 4.623.730 in. Dit geld komt volledig ten goede aan ziekenhuizen en instellingen die zich inzetten voor patiënten die lijden aan de ziekte kanker. Onder meer het Erasmus MC en familiehuis Daniël den Hoed in Rotterdam worden ondersteund en ook hospice Calando in Dirksland heeft dit jaar een bijdrage ontvangen. De Roparun ondersteunt doelen door hen financieel te steunen, maar ook door hen materiaal, apparatuur of andere zaken te schenken die het leven van kankerpatiënten kunnen verbeteren. Dit varieert van het leveren hoofdhuidkoelers tot het kindvriendelijk inrichten van kamers op de afdeling kinderoncologie van een ziekenhuis.

Naast de knappe prestatie van team 158, was er ook een mooi resultaat voor team 159. Ieder team moet vooraf opgeven welke gemiddelde snelheid het gaat lopen. Adrie Bolleman, teamcaptain van team 159, schatte in dat zijn team er, met een snelheid van 11,8 kilometer per uur, 44 uur over zou doen. Uiteindelijk bleek in Rotterdam dat het team na 44 uur en 1 seconde over de streep kwam.

Beide Flakkeese teams mogen terugkijken op een mooie editie van de Roparun. Ook hoofdsponsoren Tieleman Keukens en N. Mijnders Transport & Touringcar zijn erg tevreden met de resultaten. Voor meer informatie over de teams kijkt u op de website www.roparunflakkee.nl