Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Flakkees team 2 Ride 4 Life zet zich in voor de strijd tegen kanker

In juni 2016 reizen weer vele sportieve Nederlanders af naar de Alpe d'Huez in de Franse Alpen. Onder het motto 'Opgeven is geen optie' beklimmen deelnemers de legendarische Alpe d'Huez tot maximaal zes keer om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Het Flakkeese team '2 Ride 4 Life' zal hier ook aan deelnemen. Met hun deelname proberen zij hun steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker.

2 Ride 4 Life
Team '2 Ride 4 Life' bestaat uit drie wielrenners en een teamcaptain die allemaal direct en indirect te maken hebben (gehad) met kanker. Het idee om mee te doen ontstond in 2015 toen bij de vrouw van een van de teamleden borstkanker werd geconstateerd. Ze besloten de strijd aan te gaan met veel positiviteit. Het deelnemen aan de Alpe d'HuZes is daar een voorbeeld van. Al snel werd een team gevormd, om zo samen de strijd aan te gaan. Het team bestaat uit Ilco Melissant, Cees van Hoven, Eric-Jan van Burg en teamcaptain Jaap van Dongen. Met hun deelname proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

Acties
Het team heeft al veel donaties mogen ontvangen van vrienden en familie. Daarnaast zijn ze zelf actief aan de slag gegaan met het inzamelen van geld, want 'elke euro telt'. Zo verkopen ze zelfgemaakte brood- en kaasplanken, armbanden en waxinelichthouders, ook wel 'lichtpuntjes' genoemd. Bij al hun acties wordt het team ondersteund door verscheidende Flakkeese ondernemers.

Het doel
Samen met alle vrijwillige acties van ondernemers en particulieren heeft team 2 Ride 4 Life al ruim 18.000 euro opgehaald. Dit grote succes is echter geen reden voor het team om te stoppen met het organiseren van meer acties. Kijk op www.facebook.com/2ride4life voor alle acties.