Nu op de radio: Archipel bij nacht

Flinke drugsvangst en hennepkwekerij in woningen Middelharnis

Foto

Bij een inval vrijdagochtend 28 oktober 2016 in een woning met twee woongedeeltes in Middelharnis is een hennepkwekerij aangetroffen en een grote hoeveelheid verschillende hard- en softdrugs zoals cocaïne, speed, xtc en wiet.

Ook vonden agenten een vlindermes, een boksbeugel en een ploertendoder. In de berging behorende bij de woning werd buiten de softdrugs en XTC pillen, ook drie generatoren, koperdraad, een overhevelingspomp aangetroffen. De twee bewoners, 20 en 26 jaar, zijn aangehouden.

Doorzoeking
De politie deed de inval vrijdag rond 06:15 uur na tips dat de bewoners een vuurwapen en een hennepkwekerij in huis zouden hebben. Agenten praatten de verdachten naar buiten. Daar werden ze gearresteerd. Bij de doorzoeking die volgde werden de kwekerij, de drugs en de wapens aangetroffen.

Ontmanteld
De kwekerij is direct ontmanteld en vernietigd. De drugs en wapens zijn in beslag genomen. Naar het pand en de verdachten verricht de politie nader onderzoek. De Middelharnissers zitten nog vast.

Generatoren
De politie vermoedt dat de in beslag genomen generatoren van diefstal afkomstig zijn. De politie roept mensen uit de omgeving van Middelharnis van wie een of meerdere generatoren zijn gestolen op, zich bij de politie te melden.