Nu op de radio: Archipel bij nacht

Fotograferen woningen voor WOZ-taxaties

Door een wetswijziging van de wet WOZ (waardering onroerende zaken) moet de WOZ-waarde van panden elk jaar opnieuw worden vastgesteld. Dit houdt in dat alle panden in de gemeente elk jaar moeten worden getaxeerd. De gemeente Middelharnis houdt daarom doorlopend de vraagprijzen en verkooptransacties van alle gebouwen bij.

De gemeente gebruikt voor de waardevaststelling van woningen een computerprogramma, dat op basis van de verkooptransacties de waarden berekent. De gemeente let echter ook op kenmerken van gebouwen zoals inhoud, bouwjaar, onderhoudstoestand, ligging, uitstraling en grondoppervlakte. Deze modelmatig bepaalde waarden moeten natuurlijk wel worden gecontroleerd. Dit gebeurt door onder meer bouwtekeningen, luchtfoto's en gewone foto's. Het komt ook voor dat er een taxateur langskomt om het huis of pand te taxeren. De taxateur hoeft daarbij niet altijd in het pand te kijken.

Fotograferen woningen
Voor de controle van de taxaties heeft de gemeente foto's nodig. Op dit moment heeft de gemeente nog niet van elk object foto's. Bovendien is een groot aantal foto's verouderd. Daarom worden in de periode juni tot en met juli 2008 alle objecten gefotografeerd.

Het bureau Digitalis Works maakt de foto's. De meeste foto's worden vanaf de openbare weg gemaakt. Om een duidelijke foto van uw woning te krijgen kan het soms nodig zijn dat de fotograaf uw erf even betreedt. Wij vragen hiervoor uw medewerking. In de toekomst komen de foto's beschikbaar via het taxatieverslag.

Legitimatie en informatie
De fotograaf heeft een geldig, door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs. Mocht u één van deze personen bij u in de straat of buurt zien, aarzel dan niet en vraag naar het identiteits-bewijs.

Meer informatie over WOZ en de foto's?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het stafbureau Financiën, 0187-475520, 0187-475529, 0187-475521 of belastingen@middelharnis.nl.