Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Foto's open dag ziekenhuis Dirksland online

Foto

Meer dan 6.000 bezoekers bezochten Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis tijdens de landelijke open dag van Zorg en Welzijn op zaterdag 16 maart 2013. 178 medewerkers en vrijwilligers zetten op deze dag, in meer dan 30 stands, hun beste beentje voor om de stroom bezoekers te laten zien wat hun beroep nu zo interessant maakt. Alle stands werden druk bezocht.

Hieronder wordt slechts een klein deel belicht van wat er op die dag te doen was.

In het laboratorium konden bezoekers onder de microscoop de afwijkingen in de bloedplaatjes zien bij tumoren. In de zogenoemde oncologiestraat was veel informatie over de aspecten van kanker. Zo was er een informatiestand over mammacare en de pruikenservice en konden kinderen zelf een infuuszakje maken (weliswaar gevuld met limonade voor deze gelegenheid). In de apotheek kregen de kinderen les in medicatieveiligheid. Bezoekers konden elders in het ziekenhuis hun oren en ogen testen. De cholesterol- en bloedsuikermetingen waren eveneens erg in trek.

Natuurlijk was er de gipsverbandmeester, die voor deze speciale gelegenheid bij de kinderen een spalk aanlegde. De mensen van de brandweer en ambulance legden de snufjes van de auto's uit en lieten regelmatig hun sirenes horen.

Veel kinderen leverden een kleurplaat in, die ze afgelopen week op school hebben ingekleurd. Er worden drie winnaars getrokken. De winnaars worden volgende week bekend gemaakt. Ook konden de kinderen bij de brandweer een ballon oplaten. De winnaar van de ballonnenwedstrijd laat nog even op zich wachten. Zodra de inzendingen binnen zijn, wordt gekeken welke ballon de verste reis heeft gemaakt. De eigenaar van deze ballon ontvangt een leuke prijs. De kinderactiviteiten zijn goed bezocht en aan het eind van de dag was Dirksland heel wat tijgers, prinsessen en vlinders rijker.

Er was veel te zien, te horen en te doen in het ziekenhuis. Voor de kinderen, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers was het een geslaagde dag. Zij genoten allen volop.

De foto's van de open dag zijn te zien op de website: www.curamare.nl