Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Foto's van Omloop voor goede doelen

Foto

Vrijdag 20 augustus 2010 klonk in Ooltgensplaat het startschot van de Omloop, de jaarlijkse prestatieloop op Goeree-Overflakkee. Honderden deelnemers gingen de uitdaging aan om binnen 24 uur het eiland rond te lopen. Lopers konden zich inschrijven voor verschillende afstanden 15, 30 en 110 kilometer.

De opbrengsten van Omloop worden verdeeld onder vijf goede doelen: de Wereldwinkel Goeree-Overflakkee, Stichting Ambulancewens, Kindermiddag Voedselbank Goeree-Overflakkee, Best Buddies en de ALS Stichting.

Voor de ALS stichting was een speciale groep enthousiastelingen op pad. Zij liepen de 'Omjoop', gehuld in een geel T-shirt met daarop een foto van de in 2007 aan ALS overleden man van Els Keuvelaar, Joop. Met deze 'Omjoop' wilden ze extra aandacht vragen voor ALS. ALS is een zeldzame ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. De spieren vallen hierbij één voor één uit. De gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is slechts drie tot vijf jaar. De exacte oorzaak van deze ziekte is nog niet bekend. Er zijn ook geen medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. Wetenschappelijk onderzoek zal daarom de oplossing moeten brengen en daar is veel geld voor nodig.

De Omloop 2010 was een geweldig evenement. Het mooie weer zorgde gelukkig voor weinig uitvallers. Voor wie prijs stelt op een blijvende herinnering van deze Omloop is er goed nieuws. Langs de route hebben verschillende fotografen foto's gemaakt van de lopers, maar ook van het publiek. Via de website van de "Omjoop" tegen ALS zijn deze foto's tot eind september online te bestellen. De kosten zijn 2,50 euro per foto. Deze opbrengsten gaan naar alle goede doelen van de Omloop, waaronder de ALS Stichting. Zie voor meer informatie www.omjoop.nl.