Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Geef u nu nog op voor de Omloop 2010

De Omloop van Goeree-Overflakkee is een jaarlijks terugkerend evenement op het voormalige eiland Goeree-Overflakkee. Een prestatie-wandeltocht van 110 kilometer, af te leggen binnen 24 uur. Start en finish in Ooltgensplaat op 20 en 21 augustus 2010. Begonnen als grap, met een tiental deelnemers, maar inmiddels uitgegroeid tot een spektakel waaraan zo'n 800 wandelaars meedoen.

Door mee te lopen met de omloop steunt u een aantal goede doelen. Dit jaar is het hoofddoel de Stichting Wereldwinkel Goeree-Overflakkee. De drie kleinere doelen zijn Kindermiddag Voedselbank Goeree-Overflakkee, de Stichting AmbulanceWens en de ALS Stichting. Voor het doel Best Buddies is een speciale regeling getroffen. Kijk voor meer informatie op de website van de omloop onder het menu-item 'laat je sponsoren'.

De route gaat over buitendijken, het strand van Goeree-Overflakkee en gedeeltelijk door unieke natuurgebieden die de rest van het jaar voor het publiek zijn gesloten. Zo'n kleine 10.000 mensen zijn een nacht en een dag op de been om de verrichtingen van de wandelaars gade te slaan, hen te ondersteunen en aan te moedigen, maar vooral om de sfeer van dit gebeuren te proeven.

Naast de 110 kilometer wordt ook de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan kortere afstanden (30 en 55 km en estafette). Meer informatie en opgave (kan nog tegen gereduceerd tarief) is te vinden op www.omloop.com.