Nu op de radio: Archipel bij nacht

Gemeente Dirksland doet mee met NL DOET

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart 2010 organiseert het Oranje Fonds samen met MOVISIE en andere partners de landelijke vrijwilligersactie NL DOET (voorheen Make a Difference Day). Deze actie zet vrijwilligers in de schijnwerpers en activeert Nederlanders om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken voor een goed doel: een sociaal Nederland. De gemeente Dirksland wil hieraan graag bijdragen.

Op drie locaties in de gemeente Dirksland zijn voor vrijwilligers klussen te klaren. De terrassen van Hospice Calando in Dirksland zijn verzakt en hebben een opknapbeurt nodig. Dit geldt ook voor woonzorgcomplex Vollenhoven in Melissant. In de tuin ligt (vuurwerk)afval en om de tuin zomerklaar te maken moet het onkruid weggehaald worden. In Geldershof kan gefietst worden met een bewoner op een duofiets of koffie gedronken worden (en een praatje gemaakt) met bewoners in de grote zaal.

Een aantal medewerkers, college- en raadsleden van de gemeente Dirksland hebben zich al ingeschreven. Maar vele handen maken licht werk. Wilt u ook een bijdrage leveren aan NL DOET en de bewoners van Calando, Vollenhoven of Geldershof een plezier doen? U kunt zich tot woensdag 17 maart 2010 aanmelden via p.stoel@dirksland.nl of telefonisch via 0187-608080. De bewoners van Calando, Vollenhoven en Geldershof zijn nu al erg blij met dit initiatief, laten we het ook samen waar maken! Meer informatie over de actie is te vinden op www.nldoet.nl.