Nu op de radio: Archipel bij nacht

Gemeente Dirksland doet weer mee met NL DOET

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart 2011 organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, de landelijke vrijwilligersactie NL DOET. Deze actie zet vrijwilligers in de schijnwerpers en activeert Nederlanders om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken voor een goed doel: een sociaal Nederland. De gemeente Dirksland wil hieraan graag bijdragen.

Op vier locaties in de gemeente Dirksland zijn voor vrijwilligers klussen te klaren. De tuin van Salem aan de Voorstraat in Dirksland is aan een opknapbeurt toe en wordt met behulp van vrijwilligers zomerklaar gemaakt. Voor deze klus hebben zich voldoende vrijwilligers aangemeld, maar voor de andere activiteiten zijn nog vrijwilligers nodig.

Vorig jaar zijn de terrassen van Hospice Calando opnieuw aangelegd. Dit jaar wordt het tuinhuisje aangepakt: verven, bevestigen van planken voor het opbergen van spullen en ophogen van de betegelde vloer staan op de kluslijst. 

In Geldershof kan koffie gedronken worden en een praatje gemaakt met bewoners in de grote zaal. Niet iedere bewoner van Geldershof kan zelfstandig naar de grote zaal, vrijwilligers geven deze mensen een ondersteunende arm en extra persoonlijke aandacht.

Een meneer die al tweeënhalf jaar in Woonzorgcomplex Vollenhoven woont, maakt graag een praatje, maar komt weinig buiten. Is er een vrijwilliger die deze meneer een middagje gezelschap wil bieden en met hem een wandeling wil maken of boodschappen wil halen?

Een aantal medewerkers van de gemeente Dirksland hebben zich al aangemeld. Maar vele handen maken licht werk. Wilt u ook een bijdrage leveren aan NL DOET? U kunt zich tot woensdag 16 maart aanmelden via p.stoel@dirksland.nl of telefonisch via 0187-608080. Meer informatie over de landelijke actie is te vinden op www.nldoet.nl.

 

Locatie

Activiteit

Datum en tijd

Hospice Calando, Vivaldilaan 2 Dirksland

Opknappen tuinhuisje.

18 maart  13:00 - 17:00 uur

of

19 maart  13:00 - 17:00 uur

Woonzorgcomplex Vollenhoven, Pieterstraat 14A Melissant

Meneer 's middags gezelschap houden, wandeling maken, etc. 

18 maart 13:00 uur

of

19 maart 13:00 uur

Geldershof, Poldersweegje 2 Dirksland

Koffie drinken met bewoners in grote zaal.

18 maart 9:15 - 11:15 uur

of

19 maart 9:15 - 11:15 uur