Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Gemeente Dirksland gaat huishoudelijke containers bestickeren

Eind mei 2009 start de gemeente Dirksland met de registratie van afvalcontainers. Dit gebeurt door middel van stickers met daarop een streepjescode. Hiermee wordt duidelijk welke container bij welk adres hoort.

Containers die na de registratie geen sticker hebben zijn dus niet gekoppeld aan een adres. Die containers worden ingenomen.

Uitgangspunt
De gemeente Dirksland wil meer zicht krijgen op het afvalaanbod binnen de gemeente. Door de registratie van de containers kunnen vermiste containers opgespoord worden en kunnen de inzamelroutes beter worden afgestemd op het afvalaanbod. Tevens is het een controle middel om te zien of de juiste container op de juiste locatie wordt aangeboden.

Stickers
Alle bruine en groene afvalcontainers in de gemeente krijgen een sticker met een unieke code, bestaande uit een barcode, een adres en een huisnummer. Op die manier zijn alle containers gekoppeld aan een huishouden en is inzichtelijk welke containers bij uw adres horen. Let op: containers die geen sticker hebben, worden niet meer geleegd en vervolgens ingenomen.

Aanmelden/inleveren extra afvalcontainers
Het is mogelijk dat u gebruik maakt van meerdere containers of graag een extra container wilt. Het is ook mogelijk dat u een extra container gebruikt, maar deze niet meer nodig heeft. Deze wijzigingen kunt u nog doorgeven aan de gemeente Dirksland, bij voorkeur vóór 11 mei 2009. Hiervoor hebt u een antwoordkaart ontvangen. Aan het gebruik van een extra container zijn wel extra kosten verbonden. Die staan vermeld op de antwoordkaart.

Meer informatie
De containers worden eind mei/begin juni bestickerd. In de week van 18 tot 23 mei krijgt u meer informatie over de registratie en de stickers. U krijgt dan ook een planning wanneer de containers buiten moeten staan. Voor meer informatie kijkt u op de website van de gemeente (www.dirksland.nl) of belt u met 0187-608080.