Nu op de radio: Archipel bij nacht

Gemeente Dirksland heeft elf AED's aangeschaft

logo gemeente dirkslandIn het eerste kwartaal van 2011 heeft de gemeente Dirksland elf automatische externe defibrillatoren (AED's) aangeschaft. Deze AED's zijn geplaatst en in samenwerking met het bedrijf BeCare zijn inwoners uit de gemeente opgeleid om de apparatuur te bedienen.

Hoe werkt een defibrillator?
Een defibrillator is een apparaat waarmee men door het toedienen van een elektrische schok het hart van een bewusteloze patiënt kan laten stoppen met fibrilleren, waardoor het opnieuw in een normaal ritme wordt gebracht.

Waar zijn de defibrillatoren te vinden?
De defibrillatoren zijn verdeeld over de drie kernen.

Dirksland
- Gemeentehuis Dirksland
- Verenigingsgebouw de Schakel
- Stichting Verenigd in Kracht (Victoriahal)
- EHBO vereniging Dirksland

Melissant
- Supermarkt COOP Melissant
- Tennisvereniging Melissant
- Golfbaan Catherinenburg Melissant
- Voetbalvereniging Melissant

Herkingen
- Dorpshuis Herkingen / EHBO vereniging Herkingen
- Voetbalvereniging Herkingen
- Han de Lignieplein

Wie kan de defibrillator bedienen?
Naast plaatsing van de defibrillators heeft de gemeente Dirksland in samenwerking met BeCare ervoor gezorgd dat per AED tien personen zijn opgeleid om te reanimeren en de AED te bedienen. Een lijst met deze contactgegevens hangt bij het apparaat.

BeCare
BeCare is gericht op advisering bij aankoop en plaatsing van AED's en andere medisch gerelateerde producten, alsmede het verzorgen van reanimatie- en AED trainingen. BeCare verzorgt al jaren de cursus levensreddend handelen voor de brandweer op Goeree-Overflakkee en geeft trainingen kinderreanimatie, EHBO en Bedrijfshulpverlening (BHV). Voor meer informatie bezoekt u de website www.becareshop.nl.