Nu op de radio: Archipel bij nacht

Gemeente Dirksland sluit 2007 met een klein overschot af

De gemeente Dirksland heeft 2007 met een klein overschot van € 174.000 afgesloten. Dat blijkt uit de programmarekening 2007, waarin ruim 11 miljoen euro aan uitgaven verantwoord worden. Het overschot wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door een meevallende afwikkeling uit een voorgaand jaar en het feit dat enkele werkzaamheden doorgeschoven zijn naar 2008.

Getrouwheidsverklaring en rechtmatigheid­verklaring
De accountant heeft behalve een getrouwheidsverklaring over 2007 ook een rechtmatigheid­verklaring afgegeven op de financiële resultaten. De accountant heeft niet alleen gecontroleerd of de cijfers juist zijn, maar ook onderzocht of de gemeente zich aan de regels heeft gehouden. Daarbij gaat het om Europese en nationale regelgeving, en om de eigen gemeentelijke verordeningen en regels. De getrouwheidsverklaring houdt in dat de jaarrekening weergeeft wat in de administratie is opgenomen.

Wethouder Robijn verheugd
Wethouder G.W. Robijn (financiën) is blij dat na enkele jaren hard werken de begeerde rechtmatigheidverklaring van de accountant is gekregen. "Zeker in 2007 is er flink aangepakt. Vorig jaar viel de gemeente al niet meer onder preventief toezicht van de provincie. Ik ben er trots op dat we als kleinste gemeente van het eiland, de zaken toch weer op orde hebben", aldus de verheugde wethouder.

Inzage
De gemeenteraad vergadert op 26 juni 2008 over de programmarekening. Het rapport ligt gratis ter inzage op het gemeentehuis. U kunt de jaarrekening 2007 ook downloaden van de gemeentelijke website. Samen met de programmarekening wordt het burgerjaarverslag 2007 uitgegeven.