Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Gemeente draagt bij in leefcomfort nieuw zorgcomplex

Foto

De gemeente Goedereede investeert in speciale badkamers in gebouw C van het nieuwe zorgcomplex aan de Hogepad in Ouddorp. Hierdoor kunnen senioren zich optimaal bewegen en hun zelfredzaamheid behouden.

Op het terrein van de Vliedberg aan de Hogepad te Ouddorp startte de bouw van het nieuwe zorgcomplex in april 2012. De eerste woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2013 opgeleverd. Het oude zorgcentrum voldoet niet meer aan de eisen van de moderne tijd.

Woningbouwvereninging Beter Wonen realiseert de bouw van de eerste fase van 'gebouw C'. Dit gebouw bestaat uit 22 appartementen voor senioren.

De samenwerking tussen CuraMare, de Woningbouwvereniging Beter Wonen en de gemeente Goedereede leidde tot aanpassingen aan de voorkant in het bouwproces. Bijvoorbeeld mede door de investering van de gemeente Goedereede in speciale badkamers in gebouw C. Deze badkamers zijn geschikt voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking. De badkamers zijn extra toegankelijk. Een van de kenmerken is de juiste plaatsing van alle onderdelen. Ook zijn er in hoogte verstelbare elementen die aan elke gebruiker kunnen worden aangepast. De wastafel, het toilet, de handgrepen bij het toilet, het douchezitje, de douchekophouder en de planchets zijn verstelbaar. Mensen met functionele beperkingen kunnen zich daardoor optimaal bewegen.

Tegenwoordig bereiken senioren een hogere leeftijd en wonen langer thuis. Als er meer zorg moet worden geleverd, heeft een functioneel ingerichte badkamer voordelen voor de zowel gebruiker, als voor de mantelzorger en de thuiszorg. Dankzij een betere zelfredzaamheid in de badkamer voelen gebruikers zich veiliger en minder afhankelijk. Met de investering in speciale badkamers anticipeert de gemeente Goedereede op de bouw van een zorgcomplex dat voldoet aan de eisen van de moderne tijd.

"Ik ben trots en tevreden dat we als drie betrokken partijen bij dit project gezamenlijk aan de voorkant van het bouwproces keuzes maken en investeren in de voorzieningen. Wat mij betreft is dit de norm voor de toekomst bij zorggerelateerde bouw", aldus Peter Feller, wethouder van de gemeente Goedereede.

Meer informatie over het bouwproject is te vinden op de website van de gemeente Goedereede. Bovendien is informatie te krijgen bij de heer Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail; imotshagen@goedereede.nl.