Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Gemeente Goedereede reinigt en inspecteert riolering

Foto

In juni/juli 2011 zal de gemeente Goedereede in een aantal gebieden in Ouddorp, Goedereede en Stellendam de riolering reinigen en inspecteren. Het bedrijf vandervalk+degroot voert de werkzaamheden voor de gemeente uit. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk voor een goed en effectief rioolbeheer.

Tijdens de reiniging worden aangekoekte vetresten verwijderd door middel van een hogedrukspuit in de riolering. Een zuigwagen zuigt het spoelwater met het vuil op vanuit de riolering. Na de reiniging wordt de kwaliteit van de riolering visueel geïnspecteerd door middel van een camera en vastgelegd in videobestanden en inspectierapporten. U kunt tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van toilet, douche en wasmachine.

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden merkt u in de meeste gevallen in huis niets. Voor de zekerheid kunt u echter een aantal voorzorgsmaatregelen nemen:

  • Doe het deksel van uw toilet omlaag, of leg een vuilniszak tussen pot en bril
  • Dek de afvoer van uw douche en zonodig ook de overige afvoeren in uw huis af
  • Spoel na de werkzaamheden uw toilet door en laat uw kranen kort doorlopen om alle stankafsluiters weer te vullen

De werkzaamheden beginnen op maandag 20 juni 2011 aan de Dirkdoensweg in Ouddorp en zullen enkele weken duren. Omdat de schoonmaakwerkzaamheden van straat tot straat verschillen, is het niet mogelijk om aan te geven op welk tijdstip in welke straat wordt gewerkt. De praktijk leert dat de aanwezigheid van de twee vrachtwagens van het reinigingsbedrijf een duidelijk signaal is.