Nu op de radio: Archipel bij nacht

Gemeente Goedereede vraagt oordeel van haar inwoners

De gemeente Goedereede werkt aan haar kwaliteit. Een extern onderzoeksbureau stelde een enquête op waarin alle aspecten van het functioneren van de gemeente aan bod komen. Het onderzoek 'Waar staat je gemeente' geeft een objectief beeld van de kwaliteit van de organisatie en de diensten en producten van de gemeente Goedereede. Deze week ontvangen 1200 willekeurig gekozen inwoners van de gemeente een enquêteformulier.

De gemeente Goedereede voert een steekproef uit onder haar inwoners. Ze verwacht daarmee duidelijk in beeld te krijgen hoe de inwoners over de gemeente denken. Daartoe gaan 1200 enquêteformulieren naar een willekeurig gekozen groep inwoners. Bezoekers van het gemeentehuis krijgen een andere vragenlijst voorgeschoteld, die specifiek over de dienstverlening ín het gemeentehuis gaat. De vragenlijsten zijn anoniem. Een extern bureau dat gespecialiseerd is in enquêtes bij overheden leidt het onderzoek.

Andere gemeenten voeren dezelfde onderzoeken uit. Daarmee kunnen de prestaties van de deelnemende gemeenten met elkaar worden vergeleken. De gemeente Goedereede hoopt dat veel inwoners het formulier ingevuld terugzenden. De gemeente benut de resultaten om de kwaliteit van de gemeentelijke organisatie te verbeteren. Het onderzoek loopt tot 23 april 2011. De resultaten verschijnen half september 2011 op de website van de gemeente.