Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Gemeente Middelharnis gaat afvalcontainers registreren

De gemeente Middelharnis start in juni 2008 met de registratie van alle afvalcontainers door middel van barcodestickers. Zo wordt duidelijk welke container bij welk adres hoort. Containers die na de registratie geen sticker hebben zijn niet gekoppeld aan een adres en zullen worden ingenomen.

Elk huishouden in de gemeente heeft recht op een set afvalcontainers. Recreatiewoningen en adressen met een verzamelcontainer vormen een uitzondering op die regel. De set bestaat uit een groene container voor het huisvuil (restafval) en een bruine container voor groente-, fruit- en tuinafval. Deze standaardset staat al bij de gemeente geregistreerd.

Inwoners van de gemeente Middelharnis krijgen op 19 of 21 april 2008 een brief in de bus met daarbij een formulier waarop aangegeven kan worden of er behoefte is (of juist niet meer) aan een extra container.

In de week van 26 tot en met 30 mei 2008 volgt een tweede brief met meer informatie over de registratie en de containerstickers. Daarin wordt onder meer aangegeven op welke data de containers worden voorzien van een barcodesticker.
 
Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen? Op www.middelharnis.nl vindt u een aantal voor de hand liggende vragen met antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met het ISGO via telefoonnummer 0187-487711.