Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Gemeente Middelharnis vraagt om mening van inwoners

De gemeente Middelharnis wil graag achterhalen hoe haar inwoners op dit moment over hun woonomgeving denken, wat zij vinden van het gemeentebestuur, de gemeentelijke regels en bijvoorbeeld de dienstverlening. Om erachter te komen wat het oordeel is van de inwoners, doet de gemeente dit voorjaar weer mee aan het onderzoek Waar staat je gemeente.

Een onderdeel van dit onderzoek is een schriftelijke vragenlijst die onder een deel van de inwoners in de gemeente Middelharnis wordt uitgezet. Via een steekproef krijgen 1200 willekeurig gekozen inwoners tussen 16 en 24 maart 2011 een brief met een vragenlijst over de gemeente. De vragenlijst kan op papier of via internet worden ingevuld.

Dienstverlening
Een ander onderdeel van het onderzoek is een vragenlijst specifiek over de dienstverlening aan de klantenbalie van het gemeentehuis in Middelharnis. Binnenkort is het mogelijk om na een bezoek aan het gemeentehuis deze vragenlijst in te vullen.

Waar staat je gemeente
Het onderzoek wordt ook in een aantal andere gemeenten door het onafhankelijke onderzoeks- en adviesbureau PON in samenwerking met Deloitte en BMC uitgevoerd. Met de uitkomsten kan de gemeente Middelharnis haar prestaties vergelijken met andere gemeenten en waar nodig verbeteren. Daarnaast wil de gemeente de resultaten van dit onderzoek vergelijken met de resultaten van Waar staat je gemeente in 2009.

Meedoen
Het gemeentebestuur hoopt dat een ieder die de vragenlijst thuis ontvangt of een ieder die het gemeentehuis bezoekt mee wilt doen aan het onderzoek Waar staat je gemeente. Het gemeentebestuur bedankt de deelnemers bij voorbaat voor hun medewerking.